RO  |  DE  |  IT

Servicii de Dezinsectie

Ce este:
Dezinsecţia este ansamblul mijoacelor si metodelor de prevenire si combatere a artropodelor, care vehiculeaza si transmit (direct sau indirect) boli infecto - contagioase si parazitare pentru om si animale.
Speciile de insecte pe care le putem eradica prin procedeele agreate de autoritatile sanitare si realizate de catre firma noastra sunt:
• gandacul rosu de bucatarie;
• gandacul negru de bucatarie;
• musca;
• plosniţa de casa;
• molia de haine;
• greierile de casa;
• puricele de om;
• paianjenul de casa;
• viespea;
• furnica neagra;
• molia covoarelor.

Majoritatea acestor specii regasindu-se in magazine alimentare si depozite ale acestora, cantine, restaurante, laboratoare de cofetarie si patiserie, hoteluri si pensiuni, hale industriale si spatiile administrative ale acestora, etc.
Conform protocolului intern al firmei dezinsectia se poate realiza in doua modalitati:
- preventiva (profilactica) care are scopul de a impiedica inmulţirea si raspandirea daunatorilor, prin crearea de condiţii nefavorabile dezvoltarii acestora. Ea trebuie sa aiba caracter permanent, de preferinţa la 3 luni. Din experienta noastra aceasta este foarte importanta si de aceea clientii nostrii doresc o relatie de permanenta, astfel am creat un nou produs al societatii noastre, acestia beneficiind de o reducere (de 2-3%) pentru o perioada de un an si de 5% pentru o perioada de 3 ani, astfel beneficiarul serviciilor de inalta clasa a firmei noastre uita de problema generata de dezinsectie, firma noastra preluand intreaga responsabilitate a acestei spinoase activitati.
- curativa (terapeutica sau de combatere) in focar, care urmareste distrugerea si indepartarea insectelor si antropodelor din unitatea asupra careia se acţioneaza; ea se realizeaza la intervale repetate de 10 - 14 zile pentru distrugerea focarelor, fiind urmata apoi de dezinsecţia profilactica.

Firma noastra a realizat un program complet al TEHNICII DEZINSECTIEI, care se bazeaza pe urmatorii pasi principali:
1. Vom identifica zonele infestate, urmand sa controlam locul din preajma instalaţiilor cu apa calda sau a altor surse de caldura. Pereţilor faianţaţi le vom acorda o importanţa deosebita, deoarece in spatele placilor de faianţa se formeaza ascunzisuri ideale pentru gandaci.
2. Acţiunile generale de combatere trebuie sa fie precedate de determinarea nivelului de infestare. Pentru aceasta determinare exista mai multe procedee. Vom face o apreciere generala a infestarii exprimata prin infestare slaba, medie, sau puternica. In actiunile obisnuite de dezinsecţie vom determina nivelul de infestare dupa indicele de prezenta. Determinarea nivelului de infestare se poate realiza si prin utilizarea de capcane specializate.
3. Vom efectua dezinsecţia la intervale regulate de timp, inclusiv masurile pregatitoare, in primul rand curatenia desavarsita si protejarea alimentelor.
4. Vom incheia contracte pentru efectuarea dezinsecţiei cu diversi beneficiari persoane fizice precum si juridice, potrivit legii si normelor in viguare.
5. Vom alege procedeul cel mai eficient si rapid prin: stropire, fumigaţie, dispersie.
6. Vom stropi suprafeţele in benzi si baraje urmarindu-se jetul aparatului astfel incat sa fie indreptat la intersecţia pereţilor cu podeaua, in jurul usilor, ferestrelor, a instalaţiilor sanitare, in spatele mobilierului.
Este bine de stiut ca din totalul de peste 1.200.000 specii de insecte , numai un numar restrans sunt folositoare omului cum ar fi albina, viermele de matase , insecte acvatice ce constituie hrana pentru pesti, restul reprezentand o sursa permanenta de disconfort, datorita puterii mai de inmultire si voracitaii lor exagerate.
Intregul plan de dezinsectie este realizat dupa o analiza completa si detaliat facuta la fiecare obiectiv in parte.

Pentru dezinsectia ecologica conform procedeelor tehnice agreate de standardele in vigoare si folosite de catre societatea noastra vom folosi urmatoarele echipamente:
Capcane cu placi adezive Dispozitivul electric este conceput pentru a monitoriza si captura rapid insectele zburătoare; foloseste efectul sinergic al plăcii adezive – impregnate cu feromoni - combinat cu atractia datorată tuburilor actinice ce emit o lumină specială UV pe o anumită lungime de undă ce fac această lumină atractivă pentru insecte.
Prin utilizarea plăcilor adezive vom ating si alte două obiective:
• respectarea normelor de igienă (norme HACCP);
• respectarea dispozitiilor comunitătii europene (norme CE).


Capcane UV cu grile electrice din inox cu dimensiuni 323 mm x 497 mm x 112 mm, avand:
Tuburi: actinice 2x15 W
Tensiune de de descărcare: 3.700 V
Acoperire: 80 mp pe perete
Instalare: pe perete, suspendat cu lant sau in picioare
Ţintă: muşte, ţânţari, insecte zburătoare
Caracteristici: calitate ridicată, 2 ani garanţie, tavita de colectare adanca, curatare usoare si in siguranta, pozitionare unica a tuburilor UV, rata de capturare foarte ridicata


Impactul asupra mediului, durabilitatea si reducerea energiei consumate sunt în ziua de astăzi aspecte de o importanŃă majoră. Alegerea capcanelor pentru insecte din gama Eco este o metodă simplă si accesibilă de a adopta o abordare ecologică. Această gamă este compusă din capcane foarte eficiente si estetice care încorporează ultima tehnologie eficientă de lumină UV pentru consum redus de energie. Consumul de putere este redus până la 70% iar componetele electrice ca starterele si reactoarele care în final trebuie schimbate, nu mai sunt necesare. Toate produsele din gama Eco folosesc tuburile UV de eficientă ridicată.


Pentru dezinsectia prin pulverizare de substante, soluţiile folosite de societatea noastra sunt substanţe de calitate, din import , avizate de INSTITUTUL PENTRU IGIENA SI SANATATE PUBLICA BUCURESTI privind regimul substantelor toxice pentru profilaxia sanitaro-umana.

« inapoi la servicii