RO  |  DE  |  IT

Servicii de Deratizare

Ce este:
Deratizarea reprezinta un complex de masuri aplicate permanent in scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare (soareci, sobolani) si mentinerii acestoara la un nivel numeric redus.
Deratizarea - distrugerea rozatoarelor daunatoare - are un rol deosebit se imporatant deoarece acestea constituie un permanent pericol de boli si pierderi economice.
Prolificitatea este mare datorita maturitatii sexuale timpurii (1,5 – 3 luni), perioada de gestaţie scurta (16 – 21 zile) fatari frecvente (2 – 8 / an), cu un numar mare de pui la fatare (4 – 12), existand posibilitatea de reproducere a primelor generatii chiar in primul an de viata. Longevitatea este de 2 – 4 ani, harciogul atingand chiar 10 ani.
Speciile de insecte pe care le putem eradica prin procedeele agreate de autoritatile sanitare si realizate de catre firma noastra sunt:
• popandaul;
• sobolanul cenusiu – sobolan de casa;
• soarecele de misuna – specia albastra a soarecelui de casa;
• soarecele de padure.

Masurile de combatere identificate de catre societatea noastra sunt: Preventiva – profilactica – defensiva pe care le vom realiza prin:
• impiedicarea patrunderii si stabilirii rozatoarelor in obiective
• indepartarea surselor de apa si hrana pentru rozatoare
• distrugerea lucurilor de adapostire pentru rozatoare

Societatea noastra a realizat un program complet al TEHNICII DERATIZARII, care se bazeaza pe urmatorii pasi principali:
1. Vom identificarea zonelor infestate. Aceasta se face dupa observarea prezenţei si circulaţiei sobolanilor sau dupa urmele lasate de ei, in special materiile fecale, foarte vizibile pe suprafeţele prafuite.
2. Vom efectuarea acţiuni radicale de salubrizare in zonele care urmeaza a fi deratizate.
3. Vom efectuarea concomitent cu deratizarea, inclusiv masurile pregatitoare, in primul rand curaţenia desavarsita si protejarea alimentelor. Totodata este necesar sa se reduca locurile de adapare pentru ca sobolanii sa fie obligati sa se indrepte spre o singura sursa de apa pe care o tratam.
4. Vom obisnui sobolanii mai intai cu momeli neotravite si apoi plasarea in aceleasi locuri a momelilor toxice. Este eficace plasarea momelilor otravite si pe langa locurile unde vin sa se adape sobolanii. In acest scop vom folosi cutii de diverse dimensiuni (mici, medii, mari) in care se vor introduce momelile otravite fiind ferite astfel de interperiile vremii dar si inaccesibile pentru animale de curte care se pot intoxica si ele. Pentru locurile in care sunt animale de curte vom folosi momeli raticide care contin substante deranjante pentru acestea.
5. Vom plasa curse mecanice cu momeli neotravite in care se introduc benzi cu adeziv (lipici). De asemenea vom folosi aparate cu ultrasunete sau cu vibraţii indepartand si impiedicand patrunderea rozatoarelor pe o anumita distanţa.
Mijloacele de care dispunem sunt performante si soluţiile folosite sunt de ultima generaţie, ecologice, bio-degradabile ceea ce permit ca lucrarile ce se desfasoara sa fie executate cu maximum de randament, rapid si fara a crea disconfort si neplaceri.

Staţii raticide si capcane
Avantaje folosirii staţiilor de monitorizare/exterminare împotriva rozătoarelor: -cutiile sunt fabricate din mase plastice rezistente la intemperii şi efecte mecanice, (durată de funcţionare: 4-6 ani), asigurând protejarea eficientă a raticidelor amplasate în interiorul lor împotriva umidităţii şi împrăştierii. Statiile de intoxicare pe care le vom folosi pentru deratizare sunt din material plastic (HDPE) cu dimensiunile variabile,cu sistem de fixare pe perete, cu silicon, sistem diblu si holsurub sau lamela de plastic. Statia de intoxicare este robustă, culoare neagră, sistem exclusiv de siguranţă, cheie universală de plastic, perete despărţitor,cutie din plastic care se poate scoate, 3 suporturi de otravă orizontale din metal şi două verticale din plastic; se poate utiliza cu plăcile adezive pentru monitorizare şi capturare; posibilitate de acoperire cu capac transparent pentru inspecţie, personalizabilă, uşor de poziţionat.


-calea de acces spre momeli împiedică purtarea afară ale acestora de către rozător, astfel nu există riscul contaminării a alimentelor cu substanţe toxice.
Pentru deratizarea interioara vom folosi capcane pentru rozatoare din structura metalica zincata, pentru monitorizarea si deratizarea unor spaţii mici. Caracteristici: parte superioară inspecţionabilă, permite capturarea multiplă datorită dublului mecanism care face posibilă intrarea şoarecilor dar nu şi ieşirea lor; se poate utiliza cu capcane adezive permiţând şi monitorizarea şi capturarea gândacilor.


Pentru deratizarea ecologica societatea noastra va ofera dispozitive cu ultrasunete pentru protectie împotriva soarecilor,sobolanilor si liliecilor. Acesta emite semnale de joasă frecventa care se propagă în mod rectiliniu si se reflectă în corpurile solide. Acest lucru actionează asupra sensului de orientare al rozătoarelor prin hipersensibilizarea auzului.


« inapoi la servicii